Column Natasha Bloemhard

‘Geheim’

“Jemig, hoe krijgen jullie het toch telkens weer voor elkaar om zo’n blad vol te schrijven? Waar halen jullie al die onderwerpen vandaan?” Geloof het of niet, maar dit zijn vragen die vaak aan ons als makers van Salt worden gesteld. En als ik dan zeg dat we juist altijd te veel onderwerpen hebben waar we graag over willen praten en dat we telkens weer, uiteraard met gemor en tegenzin, artikelen moeten schrappen of doorschuiven, is de verbazing nóg groter.

“Maar ja, jullie maken natuurlijk ook een hoop mee”, is dan de reactie. Dat klopt, zeg ik dan, omdat ik een hoop mee wíl maken! Vragende ogen; “hoe bedoel je dat?” Je hoeft de wereld niet over te reizen om vervolgens thuis te kunnen komen met een verhaal, leg ik dan uit. Stap je voordeur uit, kijk om je heen, zet je oren open, luister, praat, lees en voor je het weet ben je bedolven onder de verhalen. Maar als ik dat zeg, voel ik me tegelijkertijd zo’n ontzettende wijsneus. Ik kan me namelijk gewoon niet voorstellen dat ik iets schokkend nieuws zeg of een geheim verklap. Of toch wel?

Jaren geleden las ik een verhaal met de veelbelovende titel ‘Het geheim van verlichting’. Hierin schrijft de auteur over een vermoeide reiziger die bij een wijze koning aan het hof verschijnt en hem smeekt om zijn geheim te vertellen. Natuurlijk wil de koning dat, maar hij vraagt de reiziger eerst even uit te rusten van zijn lange reis. “Wandel door de paleistuinen, eet, drink, doe wat je wilt en kom vanavond terug.”

Op weg naar buiten wordt hij tegengehouden door de lakei die hem een kaars in zijn handen drukt met de opdracht deze brandend te houden totdat hij de koning die avond weer ontmoet. ’s Avonds aan tafel vraagt de koning aan de reiziger of hij een mooie dag heeft gehad. “Zeker”, antwoordt de man en begint enthousiast te vertellen over wat hij allemaal heeft gezien, gehoord en gedaan. “Maar”, voegt hij eraan toe, “ik was me ondertussen ook steeds bewust van de vlam die ik brandend moest houden.” “Aha”, zegt de koning, “dan heb je mijn geheim ontdekt!”

Veel leesplezier en maak van iedere dag een paleistuinwandeling.

Natasha Bloemhard | oprichter Salt
@saltmagazine @natasha_bloemhard

We Are Salt

Wij zijn een community van trail seekers en happy dreamers. Wij doen niets liever dan buiten de lijntjes kleuren. Altijd op zoek naar avontuur en aangemoedigd door het verlangen om nieuwe te dingen te leren. Ons leven en werk zijn gebaseerd op een waargebeurde fantasie waarin de outdoor lifestyle en de kracht van creativiteit positieve verandering brengen. Zo brengen wij Salt tot leven in alles wat wij doen.

Ben jij ook zo’n vrijbuiter?
Steun ons dan in onze missie en word lid van Salt.

To explore, play, connect and grow.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *