Mijn 12-provinciënwandeltocht

Hoi, ik ben Ronald van Venrooij, 45 jaar oud en woonachtig in het Brabantse Veghel. Van zaterdag 23 april tot en met zaterdag 11 juni aanstaande ga ik de uitdaging aan om in 50 dagen circa 1355 kilometer te wandelen. Ik wandel van provinciehuis naar provinciehuis. De start is op 23 april om 10:00 uur bij het Provinciehuis in ‘s-Hertogenbosch. Commissaris van de Koning in de provincie Brabant, mevrouw Adema, geeft daar de startstempel op mijn stempelkaart. Vervolgens gaat de wandeltocht richting het Zeeuwse Middelburg, waar ik de tweede stempel krijg. Na het behalen van alle provinciestempels is op 11 juni de finish in ‘s-Hertogenbosch.

Deze wandeltocht is voor het goede doel. Dat goede doel is de Maarten van der Weijden Foundation. En waarom specifiek de MvdW Foundation? Deze organisatie besteedt de opbrengst van onder andere mijn actie voor 100% aan kanker gerelateerde onderzoeken en projecten, zoals onderzoek naar het voorkomen van kanker, het vergroten van de kans op herstel, levensverlenging, het vergroten van de kwaliteit van leven en/of het verbeteren van de palliatieve zorg. In mijn naaste familie komt veel kanker voor. Zo heb ik een tante verloren aan lymfeklierkanker en een oom aan een hersentumor.

Ik heb inmiddels ook een eigen actiepagina aangemaakt 

Op de site van de Maarten van der Weijden Foundation is inmiddels ook mijn eigen actiepagina te vinden. Mensen kunnen mij helpen door geld te doneren en zo de diverse projecten van de Foundation te ondersteunen. De pagina is bereikbaar via: www.mvdwfoundation.nl/actie/ronald-van-venrooij.

De plekken waar ik overnacht tijdens mijn tocht, worden zoveel mogelijk gesponsord door leden die aangesloten zijn bij Vrienden op de Fiets. Dit is een organisatie waarbij fietsers en wandelaars bij particulieren, die aangesloten zijn bij de organisatie, voordelig kunnen overnachten.

Maarten van der Weijden gaat waarschijnlijk ook een etappe met mij meelopen. Overigens staat het iedereen vrij om één of meerdere etappes mee te lopen.

Kanker is momenteel één van de meest voorkomende doodsoorzaken en als ik met mijn actie bij kan dragen dat kanker, door nog meer onderzoek en wetenschap, een chronische ziekte kan worden (in plaats van een levensbedreigende), heb ik mijn doel bereikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *