Ronald wandelt de 12-Provinciënwandelsponsortocht voor het goede doel

Hoi, ik ben Ronald van Venrooij, 46 jaar en woon in Veghel. Sommige van jullie zullen mij nog wel kennen. Vorig jaar, op zaterdag 23 april 2022, ben ik begonnen aan Mijn 12-Provinciënwandelsponsortocht voor het goede doel, namelijk de Maarten van der Weijden Foundation. De Foundation financiert wetenschappelijk kankeronderzoek en kankergerelateerde projecten en onderzoeken die de (toekomstige) kankerpatiënt kunnen helpen, doordat ze bijdragen aan (het):

  • Voorkomen van kanker,
  • Vergroten van de kans op herstel,
  • Levensverlenging,
  • Vergroten van de kwaliteit van leven en/of
  • Verbeteren van de palliatieve zorg.

Op zaterdag 23 april jl. ben ik gestart bij het Provinciehuis in Den Bosch. En ben toen al wandelend op pad gegaan richting de provincie Zeeland om in Middelburg mijn tweede stempel te halen op mijn wandelstempelkaart. Vervolgens ben ik verder gewandeld richting Den Haag en heb daar mijn volgende stempel gehaald.

Helaas heb ik op vrijdag 6 mei vorig jaar in Den Haag mijn tocht noodgedwongen, na ongeveer 200 kilometer, moeten staken door een ernstige knieblessure. Het was onverantwoord om door te lopen. Inmiddels ben ik op 6 september van het vorige jaar succesvol geopereerd en na een herstelperiode van enkele maanden ben ik nu inmiddels weer aan het trainen voor het vervolg van mijn wandeltocht door Nederland.

Aanvankelijk was het mijn bedoeling om in 50 dagen en ongeveer 1355 kilometer mijn tocht en mijn missie te volbrengen. Op advies van mijn artsen heb ik besloten om mijn tocht wel voort te zetten maar het is niet reëel om dit in 50 dagen aaneengesloten te gaan doen.

Nu ga ik mijn tocht opsplitsen in een aantal delen.

Op zaterdag 1 april aanstaande start ik in Den Haag en wandel ik in 3 dagen van circa 20 tot 25 kilometer per dag naar de stad Utrecht, met overnachtingen in o.a. Hazerswoude-Dorp en Nieuwerbrug aan den Rijn. Op maandag 3 april ga ik mijn volgende stempel halen bij het Provinciehuis in Utrecht.

Momenteel ben ik druk bezig met het plannen van de overige delen van mijn tocht. Zodra hier meer nieuws over is breng ik u op de hoogte middels deze nieuwsbrief.

Graag wil ik u nog even wijzen op de link naar mijn actiepagina:

www.mvdwfoundation.nl/actie/ronald-van-venrooij

Op deze pagina kan nog steeds worden gedoneerd voor dit goede doel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *