Voor een goed doel en lichamelijke uitdaging op wandelavontuur in Tanzania

Van 4 tot en met 11 november ga ik, samen met 17 andere deelnemers, via Amref Flying Doctors meedoen aan de Africa Hike. Dit is een 7 dagen durende wandeling door de Usambara Mountains in Tanzania. Hieraan mag ik niet zomaar deelnemen, want voor deelname moet ik € 5.000, – sponsorgeld ophalen. Het geld wordt o.a. besteed aan een veilige en betere toekomst zonder besnijdenis voor meisjes in Afrika. 

Wat houdt de Africa Hike in?

De hike duurt 7 dagen en elke dag wandelen we ongeveer 20 kilometer per dag. Dat is net zo ver als een meisje in Afrika dagelijks moet afleggen om 20 liter water te halen! De hike is georganiseerd door Amref Flying Doctors. Een non-profit organisatie die zich inzet voor een gezond en sterk Afrika. Om te zien wat Amref daadwerkelijk met het sponsorgeld doet, ga ik tijdens deze hike twee projecten van Amref bezoeken. De reis betaal ik zelf.

Waarom doe ik mee?

Op de eerste plaats uiteraard omdat ik me wil inzetten voor een veilige en betere toekomst voor meisjes, maar ook omdat ik de uitdaging met mijn lichaam wil aangaan. In 2016 heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen, ofwel wekedelen reuma. Dat betekent dat mijn spieren vrijwel direct verkrampen en niet snel herstellen. Ondanks mijn ‘beperking’ ga ik toch regelmatig de uitdaging met mijn lichaam aan en daarom zie ik de Africa Hike als een mooie uitdaging. Zo hoop ik een inspiratie te zijn voor iedereen met een ‘lichamelijke beperking’.

Wat doet Amref Flying Doctors met het sponsorgeld?

In Oost-Afrika heeft 1 op de 4 mensen geen (toegang tot) schoon drinkwater. Daardoor sterven jaarlijks duizenden kinderen. De meisjes kunnen niet naar school, want zij moeten water halen. Op hun pad krijgen zij te maken met wilde dieren en seksueel misbruik. En als ze pech hebben, worden zij ook nog eens besneden. Amref zorgt voor schoon drinkwater, riolering én veilige wc’s. Daarnaast geven zij voorlichting en opleiding. Dan hoeven de meisjes niet meer op pad en kunnen zij veilig naar school: Ze hebben een betere toekomst. 

Een goede voorbereiding & advies

Naast sponsorgeld ophalen ben ik uiteraard aan het trainen. De medewerkers van Adventure store in Helmond voorzien mij van het juiste advies met betrekking tot kleding, wandelstokken en voetverzorging. Daar ben ik erg blij mee, want een goede voorbereiding is het halve werk! 

Wil jij mij helpen?

Je kan mij zowel particulier als zakelijk sponsoren. Klik op deze link: Linda Van Kortenhof-Bastian – Africa Hike 2023

Wil je mijn uitdaging volgen? Dat kan via Facebook en/of Instagram: ‘Hikinglinda42’. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *