Wandelgroetjes van Nora

Nora van de Adventure Store wandelt van Maastricht naar Santiago de Compostella

Beste buitenmensen.

“Wat wil je doen na je eindexamen?” Die vraag heb ik heel lang met “Dat weet ik nog niet” beantwoord, zelfs nog na mijn eindexamen. Daarom heb ik ervoor gekozen om dit schooljaar een tussenjaar te nemen. Want ik had wel een idee wat ik tijdens mijn tussenjaar wilde doen: ik wilde de Camino naar Santiago de Compostella wandelen. 

Dat is misschien een grote ambitie voor een 18-jarige meid in haar eentje, maar tijdens zomervakanties had ik met mijn ouders en broer al wel vaker meerdaagse tochten gedaan in de bergen. En we hadden tijdens mijn middelbare schoolperiode het Pieterpad gelopen (van Pieterburen naar de St. Pietersberg in Maastricht). Omdat we in Maastricht waren geëindigd, wilde ik daar de Camino oppakken. Zo gezegd, zo gedaan. 

Alleen moest ik wel eerst het geld bij elkaar verdienen voor aanvulling van mijn uitrusting en de tocht zelf. En waar kun je dat dan beter doen dan bij de Adventure store in Mierlo-hout? Het afgelopen half jaar heb ik daar met veel plezier gewerkt, terwijl ik ook veel leerde over verschillende outdoor-spullen. 

Na een half jaar had ik het geld bij elkaar en ik ben op donderdag 21 maart (start van de lente!) in Maastricht begonnen aan mijn grote avontuur. Ja, inclusief grote rugzak met complete kampeeruitrusting. De komende nieuwbrieven zal ik jullie op de hoogte houden van mijn belevenissen. 

Wandelgroetjes van Nora.